Ryba po grecku
- 80 dag mrożonej ryby np. filetu Tilapi
Smażyć na oleju do złocistości.
- 1,5 sztuki średniej Marchwi, startej na tarce
- 1 mała pietruszka korzeń, starta na tarce.
- Kawałek selera- starty na tarce
- Biała część z małego pora. Pokrojony w plastry.
- 3/4 cebuli pokrojonej w kosteczki.
- 50 dag masła
- 1,5 szklanki wody.
Wszystko do jednego garnka, zalewamy wodą i dusimy.
Dodajemy soli pieprzu, oregano i trochę kucharka.
Kiedy warzywa zmiekną dajemy koncentrat pomidorowy. Około 1,5 słoiczka - 4 duże łyżki.
Mieszamy do zagotowania.
Do Ciepłego sosu dodajemy kawałki ryby. Mieszamy i zostawiamy do wystudzenia.
Najlepiej smakuje po kilki godzinach kiedy ryba ładnie przejdzie sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz