Niskie ciasto ale pełne smaku, nie jest stworzony z wyszukanych składników ale smakuje doskonale.
Prezentuje się równie dobrze a robi się bardzo szybko.
Składniki:
- Puszka ananasa (może być krojonego)
- Kostka masła
- Pół kostki margaryny
- Dwa jasne budynie np. śmietankowe.
- 1,5 szkl. kokosu wiórek
- Dwa łyżki masła
- Biały bszkopt z 5 jaj.
Przygotowanie:
Dwa budynie gotujemy na wodzie z ananasa. Oba budynie gotujemy w proporcji na jeden budyń. Czyli z pół litra wody z ananasa ( jeśli tyle jej nie ma to uzupełniamy wodą), odlewamy pół szklanki w której należy rozmieszać budyń i wlać do gotującej się wody, ciągle mieszająć. Wystudzić.
Miękkie masło i margaryne ubijamy w garmku na puszytą masę, dodając po łyżce zimnego budyniu. Według uznania dosypujemy cukry pudru aż do smaku który nas zadowoli.
Masę wykładamy na biszkopt a pokrojone kawałki ananasa, wkłądamy do masy.
Wiórki kokosa prażymy na złoto na pataleni z masełkiem, wystygniętym obsypujemy wierzch ciasta.
Gotowe :)
Jest parę pytań o biszkopt więc być może jeszcze jutro dodam mój wypróbowany.
Mniam, pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuń