sobota, 15 sierpnia 2015

Ciasto Prince Polo

Ciasto z masą
 Prince Polo


  • Dwa biszkopty ciemne po 4 jaja każde.
  • 1,5 kostki masła
  • 1 kostka margaryny
  • 6 dużych princepolo
  • Cukier, mleko i cukier wanilinowy.
  • 3 czekolady do zrobienia polewy.



Pół szklanki mleka gotujemy z 3 łyżkami cukru i jedną torebką cukru wanilinowego. Zostawiamy do ostudzenia.
Miękkie masło i margarynę ucieramy na krem dolewając zimnego mleka z cukrami.
Do masy dodajemy 4 starte na tarce prince polo.
W razie potrzebu dodajemy cukru pudru.
Wykładamy na jeden biszkopt i pokrywamy drugim.
Czekolady rozpuszczamy w rondelku, zakrywając dno mlekiem. Rozpuszczoną czekoladą smarujemy wierzch ciasta i obsypujemy 2 startymi prince polo.
Przed podaniem dobrze jest na pół godziny wyciągnąć z lodówki aby masa była miękka. 


1 komentarz:

  1. Ukochane ciasto !:)
    Twoje wygląda równie niesamowicie, co moje.. Kiedy jeszcze zawzięcie piekłam :D

    OdpowiedzUsuń