Ciasto z masą
Prince Polo
- Dwa biszkopty ciemne po 4 jaja każde.
- 1,5 kostki masła
- 1 kostka margaryny
- 6 dużych princepolo
- Cukier, mleko i cukier wanilinowy.
- 3 czekolady do zrobienia polewy.
Pół szklanki mleka gotujemy z 3 łyżkami cukru i jedną torebką cukru wanilinowego. Zostawiamy do ostudzenia.
Miękkie masło i margarynę ucieramy na krem dolewając zimnego mleka z cukrami.
Do masy dodajemy 4 starte na tarce prince polo.
W razie potrzebu dodajemy cukru pudru.
Wykładamy na jeden biszkopt i pokrywamy drugim.
Czekolady rozpuszczamy w rondelku, zakrywając dno mlekiem. Rozpuszczoną czekoladą smarujemy wierzch ciasta i obsypujemy 2 startymi prince polo.
Przed podaniem dobrze jest na pół godziny wyciągnąć z lodówki aby masa była miękka.
Ukochane ciasto !:)
OdpowiedzUsuńTwoje wygląda równie niesamowicie, co moje.. Kiedy jeszcze zawzięcie piekłam :D